Behandlingar

Behandlingar

 

Jag använder följande behandlingstekniker:

 

- Muskelpressur och muskeltöjning i kombination med massage

- Revolving el. myofacial massage

- Triggerpunktsbehandling

- Strain and counterstrain

- Käkledsbehandlingsteknik

- mobiliseringstekniker

- Akupunktur (dryneedling)

 

Helkroppsmassage 55 min

Detta ingår: rygg, axlar, säte, baksida lår och vader, framsida lår och smalben, fötter, mage, armar, bröstmuskelinfästningar, nacke, huvud och ansikte

Halvkroppsmassage 25 min

Detta ingår: Rygg, axlar, armar, nacke, huvud, alt. rygg, axlar, nacke, säte, baksida lår och vader.

Massageterapeutisk behandling 40 min

 

Detta ingår: Anamnes, inspektion, palpation (undersökning), muskeltester. Obligatorisk massage (förberedande) på rygg, nacke och axlar. Specifik massage på problemområde följt av behandlingstekniker. Avslut, avslappnande massage efter behandlingen. Träningstips, stretch och styrka.

Behandlingar hos I goda händer kostar 350–550 kr/gång.

 

Kiroterapi behandling 40 min

 

En behandlingsmetod baserad på skonsamma, mjuka kiropraktikoch osteopatitekniker, som snabbt ger goda resultat och fungerar som komplement till övriga behandlingar. Det ingår även kinesiologi och akupunktur.

 

Blir man bra efter behandling då? Beroende på hur länge och vilken typ av skada/problem man har, varierar antalet behandlingstillfällen för att nå önskat resultat.

 

 

 

Kort information om behandlingstekniker

 

Strain and counterstrain

 

Metoden går ut på att terapeuten finner en ställning i en led eller kroppsdel där det känns som mest behagligt för patienten. Ställningen bibehålls under viss tid. Sedan sker en långsam återgång till neutralläget (utgångsläget för kroppen vid behandlingen).

 

Bra vid rygg- och nackproblem som t.ex. nackspärr och ryggskott men även för behandling av armar och ben. Är du rädd att en behandling ska göra ont eller tycker att det är obehagligt med knyck, ryck och knakningar, är denna metod ett lugnt och mjukt alternativ.

 

Revolving

 

Revolving är en myofasciell teknik. Skillnaden jämfört med vanlig klassisk massage är att man jobbar längs muskelns fiberriktning i greppen. Genom att starta med muskeln som skall behandlas i ett uttöjt läge och sedan jobba med greppet mot ytterligare förlängning, komer detta att ge en tydlig effekt.

 

Myofascial vävnad eller fasciorna är ett eget kroppssystem som omsluter muskler och organ som ett finmaskigt nät uppbyggt av bindväv. Den stödjer, omsluter och separerar alla enheter i kroppen.

 

Käkledsbehandling

 

Käkleden är en av kroppens allra viktigaste leder, kanske den viktigaste. Kinesiologer har funnit att störningar i käkleden kan vara orsaken till, eller inblandad i, en mycket stor mängd störningar i kroppen.

 

Denna behandling av käkmuskulaturen har en mycket viktig funktion för hela kroppens nervsystem. Detta kan demonstreras i den stora ökningen av rörelseomfånget i bl.a. höftleden.

 

 

 

Källa och referens:

Revolving bodywork. Axelsons Gymnastiska Institut AB. Cecilia Douglas

Behandling av käkleden – för Axelsons massageterapeuter av Mac Pompeius Wolontis, Svenska Kinesiologiskolan.